Wat doen wij?

Stichting Jongeren Begeleiding Gelderland (hierna te noemen JBG) biedt dagbesteding aan cliënten met een lichte verstandelijke beperking, cliënten met autisme-spectrum-stoornis en cliënten met enkele of meervoudige gedragsproblemen. Dit in combinatie met techniek in de ruimste zin van het woord. Hierbij kijken en werken wij altijd vanuit de mogelijkheden van de cliënt en niet vanuit de eventuele beperking.

Leerbedrijf

Wij zijn erkend leerbedrijf van Innovam voor de mobiliteitsbranche, hierdoor kunnen kunnen wij aanvulling en ondersteuning bieden bij opleidingen.
Zo kan het gaan om werken met uiteenlopende (elektrische) gereedschappen aan fietsen, scooters, auto’s, (Amerikaanse) oldtimers, “muscle cars”, etc. Hierbij behoort ook metaalbewerking zoals lassen, draaien, boren, buigen en zetten van metalen tot de mogelijkheden. Daarnaast werkt JBG ook veel op projectbasis voor derden of zelfs projecten van de deelnemer zelf. Zoals je leest zijn er bij JBG veel uitéénlopende mogelijkheden.

Doelen

Onze doelen zijn dat onze cliënt zelfvertrouwen (terug) krijgt en (beter) zelfstandig leert functioneren in de maatschappij. We leren onze cliënten dmv bovengenoemde technieken het beste uit henzelf te halen, zodat zij weer in zichzelf geloven en van zichzelf overtuigd zijn. Hierdoor hebben zij een beter toekomstperspectief. Bij JBG zoeken wij de grenzen op van onze cliënten en kijken naar hun talent. Wij hebben een ruime ervaring met autisme-spectrum-stoornis en gedragsstoornissen. Wij passen ons aan bij de hulpvraag van de deelnemer. Onze begeleiding is erg intensief, om de kwaliteit hiervan te kunnen waarborgen werken wij met een klein aantal deelnemers. In de regel niet meer dan 4 op éénzelfde dag. 

In kleine stappen komt het vaak tot succeservaringen die weer leiden tot meer zelfvertrouwen. Het is fijn, prettig en nuttig bezig te zijn in een omgeving waar begrip is voor de beperking / stoornis. Wij leren deelnemers ook om te gaan met de confrontaties en problematiek die zij dagelijks in de maatschappij kunnen tegenkomen. Waarbij we in sommige situaties succesvol gebruik maken van een rollenspel. 

Wil je meer weten en eens een kijkje komen nemen? Vul dan ons contactpagina in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.